Dossiermoddergat.nl

gerardtonenblogt

2020, december

Stip

Donderdag 31 december, Groningen

Beste lezer, verdomd, hij bestaat, de stip op de horizon! Veel heil en zegen in het nieuwe jaar en vooral gezondheid. Kop op!

 

Frisbee

Woensdag 30 december, Groningen

Jaren geleden las ik het eerste boek van Dave Eggers, A Heartbreaking Work of Staggering Genius. Hij heeft daarna vele boeken geschreven waarvan ik er diverse heb gelezen. Eggers is een echte veelschrijver, A Heartbreaking Work of Staggering Genius vind ik nog steeds zijn beste boek. In het boek komt een scene voor dat twee broers aan het frisbeeën zijn. Als ik het me goed herinner probeert een zwarte labrador de frisbee steeds te pakken. Sinds ik dat fragment las, hou ik van frisbeeën. Zei de snob.

Als we Dies uitlaten in het Noorderplantsoen zijn er vaak mensen aan het frisbeeën. Dies is er gek op blijkt. Steeds rent hij achter de frisbee aan. Vandaar dat we vorige week besloten bij een dierenzaak een frisbee te kopen. Het bleek een waardeloos ding te zijn, het was van hard plastic en na tien keer gooien kwamen er barsten in. Het was zo scherp dat Dies uit zijn mond begon te bloeden.

In een andere dierenzaak kochten we een slappe rubberen frisbee en die werkt perfect. Vaak haalt hij de frisbee spectaculair uit de lucht. Wyb en ik krijgen steeds meer lol in dat frisbeeën. Op mijn verjaardag heb ik een frisbee voor ons beiden gekregen. Vandaag gooiden we het ding strak naar elkaar toe. Wat zeilt het prachtig door de lucht. Dies er weer achteraan maar aan deze mag hij niet komen. Wij willen ook onze eigen speeltjes hebben.

Troon

Dinsdag 29 december, Groningen

Ik ben vandaag jarig en heb het gevierd met vier mensen en een hond. Uiteraard Wyb, die er de hele dag bij is, wat niet vreemd is. Verder komen Esmee en Kees en Annemiek, vrienden en onze onderburen, op bezoek. Daarnaast dus die hond, Dies.
De mensen zaten op stoelen en een bank. Dies zit en ligt tegenwoordig op een troon. We hebben die troon gekocht omdat we op een bovenwoning wonen waardoor Dies niet meer naar buiten kan kijken. Met die troon kan hij voor het raam zitten en alle bewegingen op straat volgen. Als een nieuwsgierige omaatje begluurt hij de buurt.
Het vervelende is dat Wyb en ik zeer ontevreden zijn met die troon. We kochten hem onlangs, maar toen hij werd afgeleverd en hem op zijn plaats zetten, schrokken we. Het ding is te groot en te blauw. Dies was echter zeer in zijn nopjes met zijn nieuwe meubel. We wilden het detonerend ding afvoeren naar onze slaapkamer. Dat voornemen kunnen we echter niet meer uitvoeren omdat Dies zijn nieuwe aanwinst volledig in zijn hart sloot. Het geeft hem zicht op de wereld en dat kunnen we hem natuurlijk niet afpakken.

Voorwaarts

Maandag 28 december, Groningen

Regen, regen, regen

Zondag 27 december, Groningen

Gescheiden

Vrijdag 25 december, Groningen

Winterpicknick

Donderdag 24 december, Groningen

Groningen studentenstad

Woensdag 23 december, Groningen

Kerstpaard

Dinsdag 22 december, Groningen

Dwalen

Maandag 21 december, Groningen

Moeder en dochter

Zondag 20 december, Groningen

Kraag

Zaterdag 19 december, Groningen

Rietkraag Zuidlaardermeer.

Home

Vrijdag 18 december, Groningen

Back home.

Sometimes you win, sometimes you lose

Donderdag 17 december, Groningen

Bij het afscheid van onze chambres d’hôtes Les Trois Comte hebben we een afscheidsfoto gemaakt. De titel: Sometimes you win, sometimes you lose.
De foto is te bestellen door een mail te sturen naar gerardtonen@gmail.com. Formaat 30×45 cm, gedrukt op matte photo rag bright van Hahnemuhle. Een print kost €90 exclusief versturen. Misschien een mooi suggestie voor onder de kerstboom, zeker nu de winkels zijn gesloten. Genummerd en gelimiteerde oplage van 75 exemplaren.

Clooney

Woensdag 16 december, Groningen

George Clooney kijkt vertederd naar Dies.

Knockdown

Dinsdag 15 december, Groningen

Whisky

Maandag 14 december, Groningen

Aan de voormiddag van alweer een lockdown maken we een lijstje van wat we nog nodig hebben. Na het uitlaten van Dies in het Noorderplantsoen lopen we nog even de stad met hem in. Maar in elke winkel waar we iets moeten halen is het veel te druk om naar binnen te gaan. Gelukkig is het bij de drankenzaak niet druk. Van het lange lijstje komen we alleen terug met een fles whisky en een fles armagnac.

Wortelen

Zondag 13 december, Groningen

In deze tijd zijn wij druk op zoek naar wortels.

1,5 meter

Zaterdag 12 december, Groningen

Wij hebben Dies zo getraind dat hij altijd 1,5 meter afstand van ons houdt. Hij moet zich maar een beetje aanpassen aan de menselijke regels.

alle rechten voorbehouden © gerard tonen 2020