Dossiermoddergat.nl

gerardtonenblogt

Blog van Gijs 5

Zondag 30 april 2017, Lhee
Ze zijn weer thuis. Gedaan met de rust. Meteen vragen ze weer aandacht.

Zaterdag 29 april 2017, Lhee
De baas en de vrouw de deur uit. Eindelijk rust.

Zaterdag 11 maart 2017, Lhee
Ik haat honden. Alle honden Nederland uit. Katten first. Ik geef toe dat ze me hier in de hoogste boom hebben gejaagd. Terwijl de baas de foto nam -hij deed helemaal niets!, moest weer zo nodig een foto maken, blaften onder de boom drie honden die mij dood wensten.
Bij de onderste boom klim ik niet in de boom maar uit de boom. De baas wilde al de brandweer bellen om mij eruit te halen. Onzin. Een beetje kat kan dat zelf.

Woensdag 15 februari 2017, Lhee
Ze kunnen veel over me zeggen, maar arrogant? Zeker niet arrogant.

Zondag 15 januari 2016, Lhee
Quality time met het vrouwtje. Vinden we samen erg belangrijk, voordat je het weet groei je uit elkaar.

Zaterdag 14 januari 2016, Lhee
De baas zegt dat dit mijn staatsieportret wordt als ik later koning ben. Dit portret komt dan in alle gemeentehuizen en rechtbanken te hangen. Goed idee van de baas.

Vrijdag 6 januari 2016, Lhee
Eigenlijk heet ik Pluis. Toen ik hier aan kwam lopen, noemden ze me Gijs. De baas zegt nu dat hij me Oblomov wil gaan noemen omdat ik zoveel lig te slapen. Ze doen maar. Oblomov. Ze zijn knettergek.

Maandag 26 december 2016, Lhee
Nou maken ze een proefdier van me. Ze hebben een nieuwe bank gekocht en nou moet ik op die twee blauwe lappen gaan liggen. Willen ze kijken waar de minste kattenharen op blijven liggen. Onbetaald werk? Ze kunnen het vergeten.

Zondag 11 december 2016, Lhee
Ik kan er niks aan doen, maar van muizen raak ik nou echt opgewonden. Zelfs als het geen echte muizen zijn.

Zondag 4 december 2016, Lhee
Hier lig ik op de operatietafel bij de dierenarts. Ik heb opeens een hernia, of zo. Enorme pijn in de rug. Mijn staart kan ik niet meer omhoog krijgen, die hangt erbij als een slap touw. Ik ben al twee keer bij de dierenarts geweest. De baas zegt dat ik het allemaal zelf moet betalen. Hij vindt dat ik te veel kost. Gelukkig houdt de vrouw wel van katten.

Maandag 7 november 2016, Lhee
Ze zullen die hark niet voor niets bij me hebben neergezet. Nou, dat kunnen ze mooi vergeten.

Zondag 6 november 2016, Lhee
En iedereen maar praten over die Max Verstappen. Alsof een kat niet snel kan zijn.

Vrijdag 4 november 2016, Lhee
Herfst. Geen idee wie dat heeft uitgevonden. Waarom mogen andere dieren wel in winterslaap en katten niet?

Donderdag 27 oktober 2016, Lhee
Er zijn grenzen. Pak ik een muis, zegt de vrouw: ‘Misschien moeten we zijn tanden laten trekken.’ Sindsdien slaap ik op het matje in de badkamer.

Maandag 10 oktober 2016, Lhee
Hoor ik ze tegen elkaar zeggen: ‘Waarom zit die kat daar zo raar bij die schuur.’ Hallo, er zit een muizengat voor me snufferd. Natuurlijk gaat een kat daar dan zitten. Een beetje inlevingsvermogen mag ik toch wel verwachten.

Woensdag 5 oktober 2016, Lhee
Ik heb soms zo’n behoefte om me in de natuur terug te trekken.

Dinsdag 4 oktober 2016, Lhee
Geen idee wat er vandaag aan de hand is. Ze zijn opeens poeslief.

Zondag 25 september 2016, Lhee
Als ik zo tussen de bladeren ligt, noemt het baasje me een herfststukje. Zeer F
flauw.

Zaterdag 24 september 2016, Lhee
Het wordt hier steeds gekker. Hebben we vandaag opeens twee honden. Bovendien gaat het vrouwtje zich als een hond gedragen. Gaat ze net als die beesten op de grond liggen rollen. Het fijne is dat je er niets van ziet als je je rug ernaar toedraait.

Woensdag 21 september 2016, Lhee
Hij moet nu toch weten dat ik het niet leuk vind om opgepakt te worden.

Zondag 18 september 2016, Lhee
Vraagt het baasje vandaag aan me van wie ik eigenlijk het meeste hou, van het vrouwtje of van hem.
Het baasje is het vaakst thuis en geeft me meestal eten. Eerlijk gezegd hou ik het meest van het vrouwtje. Het vrouwtje is het zachtst en kan het lekkerste aaien.
‘Van jullie alle twee evenveel,’ zeg ik.
‘Ik geloof er geen bal van,’ zegt het baasje.
Die man kan zo vervelend zijn.

Vrijdag 16 september 2016, Lhee
Ik vind dit zo’n ontroerend filmpje. Het is van twee jaar geleden, de tijd dat het vrouwtje en het baasje in mijn leven kwamen. Je merkt aan het praten van het vrouwtje dat ze me nauwelijks kent. Wie had toen ooit gedacht dat er zo’n innige band tussen ons zou groeien.

Maandag 12 september 2016, Lhee
De vrouw en ik: liefde.

Zaterdag 10 september 2016, Lhee
Zelfs in het weekend gaat mijn vrouwtje naar het werk. Zit ik weer alleen. Dit is trouwens mijn lievelingsplekje, in de zon onder de struiken. Aan de baas heb ik niks. Die zit alleen maar binnen achter zijn bureau. Saaie, liefdeloze man. Nee, dan het vrouwtje. Ik hoop dat ze snel terugkomt.

Dinsdag 6 september 2016, Lhee
Hier op deze foto zie je goed dat ik schutkleuren heb. Jammer van die witte poten en die witte borst.

Alle rechten voorbehouden © Gerard Tonen 2016