Dossiermoddergat.nl

gerardtonenblogt

Blog van Gijs 2

Donderdag 18 februari 2015, Lhee
Geen kwaad woord over het vrouwtje, maar ze kan soms zo opdringerig zijn.

Woensdag 17 februari 2015, Lhee
Timmerlieden vormen het hout; pijlenmakers maken pijlen; de wijze vormt zichzelf.

Dinsdag 16 februari 2015, Lhee Feest! Hier halen ze die hond op die de afgelopen drie weken bij ons was ondergebracht. Ze brengen hem terug Ameland. Opgeruimd staat netjes, wat mij betreft mag hij voor altijd op dat eiland blijven.
Vrijdag 12 februari 2015, Lhee Ik ben er van overtuigd dat de kat superieur is aan de hond. Ik zie die dikke labrador, die hier onder mij staat, dit nog niet doen.
Donderdag 11 februari 2015, Lhee Ik ben verhuisd. Dat wil zeggen, ik ben verhuisd in mijn eigen huis. Vroeger woonde ik gewoon op de begane grond met mijn baasje en mijn vrouwtje. Sinds ze die hond in huis hebben genomen, woon ik op de eerste verdieping. Ik wil verder met niemand iets te maken hebben, zeker niet met die hond. Vanuit mijn verdieping kijk ik naar de wereld. Ze zoeken het maar uit.
Dinsdag 9 februari 2015, Lhee Het vrouwtje gebruikt mij regelmatig als neuswarmer.
Zondag 7 februari 2015, Lhee Het vrouwtje en ik maken heel vaak grapjes samen.
Dinsdag 2 februari 2015, Lhee Ik kwam toevallig dit filmpje op Facebook tegen. Het eerste deel illustreert precies hoe de situatie bij ons in huis momenteel is. Het tweede deel is het ideaal van mijn baas en mijn vrouw, maar dat ideaal zullen we nooit bereiken.
Zaterdag 30 januari 2015, Lhee Ik wil helemaal niet roddelen, hoor. Maar dat beest dat hier logeert, is een plaag voor zijn omgeving. Ik heb ff wat fotootjes gemaakt zodat jullie het wel weten.
Hier heeft hij de witte wandelroute gesloopt (6 km). Wedden dat nu iedereen verdwaalt.
Wat hij ook doet, heel gemeen, is stokken leggen op de route van de mountainbikers. Het zal niet lang duren of er gebeuren ongelukken.
En ja, hoor, hier gaat de rode route (4 km) eraan. Het vrouwtje schijnt het nog leuk te vinden ook. O, wat is dat beest grappig, snel even een fotootje maken. Ik hoop dat Natuurmonumenten dit ook leest. We kunnen dit soort vandalisme in het rustige Lhee toch niet tolereren.
Vrijdag 29 januari 2015, Lhee Slecht nieuws mensen: hij is er nog steeds. De baas zegt dat hij wel weer een keer weggaat, maar eerst zien dan geloven. Duimen jullie voor mij?
Donderdag 28 januari 2015, Lhee Tip: elke ochtend even een paar yoga oefeningen. Werkt zo verkwikkend.
Zondag 24 januari 2016, Lhee Elke zondag knappen de baas en ik een uiltje.
Zaterdag 23 januari 2016, Lhee Mijn baas en vrouw zijn knettergek geworden. Hebben ze voor drie weken een hond in huis gehaald, alsof het leven zonder hond al niet verrekte lastig. Kijk, op die foto hierboven, ligt dat loeder naar me te staren. Geen moment laat dat bruine geval me met rust. Het beest is geen katten gewend. Ja, wat doe je hier dan? En dacht je nou echt dat ze mij iets hebben gevraagd? Nee, Gijsje is maar een kat, Gijsje is niet belangrijk, daar hoeven we geen rekening mee te houden. Als dat bruine loeder me lastig blijft vallen, ga ik weer gewoon terug naar mijn oude baas. Ik geef alle liefde aan mijn vrouw en baas, wat krijg ik ervoor terug? Een hond, uitgerekend een hond. Het is een regelrechte belediging.
Woensdag 20 januari 2015, Lhee De wereld is koud en gevaarlijk. De vrouw heeft voor mij met haar vest een warm eiland gecreëerd. Daar ben ik zo gelukkig mee.
Dinsdag 19 januari 2016, Lhee Heb je haar van hiernaast alweer. Dat mens is zo opdringerig. Ik doe mooi niet open.
Maandag 18 januari 2015, Lhee Zij van hiernaast komt zeer regelmatig op bezoek. Zo opdringerig. Maar de baas en de vrouw vinden dat leuk, schijnt. Geen blik gun ik haar waardig. Ze moeten niet denken dat ik aardig ga doen, ben een beetje gek. Al dat geslijm, al dat enthousiasme. Al dat gekwispel. Bah.
Zondag 17 januari 2016, Lhee Zij van hiernaast komt regelmatig buurten. Helemaal kierewiet. Soms denkt ze dat ze een vogel is, gaat ze zaad pikken. Ziet ze helemaal vliegen.
Donderdag 14 januari 2015, Lhee Ik heb nu een soort troon, voel me de Koning van Lhee. Die doeken hebben ze er omheen gehangen omdat ze denken dat ik de boel kapot krab. Zo zie je maar weer dat ze me eigenlijk helemaal niet kennen.
Woensdag 13 januari 2015, Lhee Hier lig ik het liefst: op de vrouw.
Maandag 11 januari 2015, Lhee Kom maar vogeltjes, Gijs heeft lekkere zaadjes voor jullie neergelegd en een potje met vet al op de tafel gezet. Jullie zijn, net zo als Gijs, gek op lekker eten. We moeten er samen voor zorgen dat we onze buikjes rond kunnen eten. Vogeltjes, kom maar bij Gijs.
Zondag 10 januari 2015, Lhee Zijn ze de hele zondag thuis, opruimen ho maar.
Zaterdag 9 januari 2015, Lhee Het is toch verschrikkelijk dat die man steeds met zijn camera achter me aanloopt. Ik lijk Prinses Diana wel. Als hij zo doorgaat rij ik me ook nog eens met een auto te pletter in een tunnel. Hij lijkt wel een pappapappa, hoe heet dat ook weer? Een pappara, nou zoiets dus.
Maandag 4 januari 2016, Lhee Het leuke van de baas, de vrouw en mij is dat we alle drie gek op vogels zijn, ieder op zijn eigen manier.
Zondag 3 januari 2016, Lhee Nadorst.
Donderdag 31 december 2015, Lhee Ik heb me toch een dikke kater.
Maandag 28 december 2015, Lhee Slechts weinig mensen bereiken de andere oever. De meesten lopen alleen maar langs deze oever op en neer. En sommigen verdrinken midden in de rivier.
Zondag 27 december 2015, Lhee Ze hebben me alleen gelaten met Kerstmis.
Donderdag 24 december, Lhee Door dat blog laat hij me zelfs niet eens meer rustig schijten. Hallo, een beetje privé is toch niet te veel gevraagd?
Alle rechten voorbehouden © Gerard Tonen 2015