Dossiermoddergat.nl

gerardtonenblogt

Blog van Gijs

Woensdag 23 december 2015, Lhee
Writers at work: Gijs.

Dinsdag 22 december 2015, Lhee
Als ik ergens een hekel aan heb dan is het zoete broodjes bakken.

Maandag 21 december 2015, Lhee
Ik ben niet dood, hoor. Ik poseer. Dat vindt de baas leuk.

Zondag 20 december 2015, Lhee
Hier gebruik ik mijn poot als antenne, vind ik stoer staan. Zo speel ik altijd geheimagent. ‘Hier Gijs008, hier in Lhee verder alles rustig, geen nieuws, over en sluiten.’

Donderdag 17 december 2015, Lhee
Ik vind het ontzettend belangrijk dat het haar in mijn oor recht zit.

Woensdag 16 december, Lhee
Raar verhaal. Lig ik op het bed van de baas en de vrouw, vliegt er opeens een vogel door de slaapkamer. Baas in paniek, vrouw in paniek. Hoe is die vogel binnengekomen? Niemand heeft een idee. Laat het vangen van zo’n vogel maar aan mij over. Eén keer springen en het beest is uitgeschakeld. Baas boos, vrouw boos. Noemen ze mij een moordenaar. Hypocrieten. Vandaag aten ze nog koe, gisteren varken. Ja, lekker makkelijk, zij hebben iemand anders die zo’n beest voor hen doodt. Wat een commotie. De baas pakt de vogel met wc-papier op en legt die vogel buiten neer. Ja? En? Alsof ik hem in die slaapkamer niet kan opvreten.

Dinsdag 15 december 2015, Lhee
Voor de derde keer kijken naar mijn lievelingsfilm Dead Poets Society. Aanrader.

Zondag 13 december 2015, Lhee
Alles wat we zijn is het resultaat van wat we dachten.

Vrijdag 11 december 2015, Lhee
De keukentafel is de centrale plek in ons huis. Hier vinden hele goede gesprekken plaats.

Woensdag 9 december 2015, Lhee
A very boring day.

Zondag 6 december 2015, Lhee
Mijn baas zegt dat hij mij in huis heeft genomen omdat ik zo goed bij de meubels kleur. Ik vind het een liefdeloze opmerking.

Zaterdag 5 december 2015, Lhee
Man, oh man, oh man, te gek zo’n iPad. Weten jullie wat een iPad is? Ik nu wel. Ongelooflijk veel mogelijkheden. Fijn dat het vrouwtje me meer heeft verteld over dit geavanceerde apparaat.
Hebben jullie trouwens de foto’s hierboven gezien van die Harrie? O, wat durft hij dat, op de schouder zitten van zijn baas. Wedden dat hij niet eens weet wat een iPad is?

Vrijdag 4 december 2015, Lhee
’50 tinten grijs,’ zegt de baas dan. Grappig, hoor.

Vrijdag 4 december 2015, Lhee
Ik word werkelijk overal voor gebruikt.

Woensdag 2 december 2015, Lhee
Kan iemand me vertellen of deze tijden weer terug komen? Lekker met het vrouwtje in het gras liggen, zonnetje, alles in bloei? Ik loop verdomme al dagen door de regen. Iemand enig idee wie daar verantwoordelijk voor is?

Zaterdag 28 november 2015, Lhee
Nou zit de baas te klagen dat ik altijd mijn ogen dicht heb, dat hij nooit een foto van mij kan maken met de ogen open. Noem mij één goede reden om de ogen open te hebben?

Dinsdag 17 november 2015, Lhee
Mensen, even iets heel serieus. Die baas en die vrouw van me zijn van plan om rond kerst en oud en nieuw naar Mumbai in India af te reizen. Waar ze zin in hebben. Maar is er iemand die op mij zou willen passen? Je mag dan in dat fijne huis van ons. Alleen ik ben er, dus geen baasje en vrouwtje. Wordt vast gezellig met die feestdagen.

Vrijdag 13 november 2015, Lhee Zo raar. Het baasje is tegenwoordig de hele dag thuis. Ik snap er niks van.
Dinsdag 10 november 2015, Lhee Ik heb niets te maken met die kruiwagen, hoor.
Zondag 8 november 2015, Lhee Pest in. Een oom van de baas heeft een jong poesje gekregen. Het beestje heet Harrie. Mannennaam voor een poes, ben je toch ook mattenklap. Nou schijnt het dat dat ding op een kattenbak zijn behoefte doet. Waarom ik dat toch niet kan, vraagt de baas zich af. Hoezo niet kan? Je denkt toch niet dat een plattelandskat als ik in zo’n vies plastic ding ga zitten schijten? Ik heb kilometers weiland en bos om me heen waar ik mijn behoefte kan doen. Ik hoor de baas en de vrouw wel eens met elkaar praten. Wat ze met me moeten als ze ooit weer eens in een stad gaan wonen. Alsof ik ooit naar een stad ga verhuizen. Laat ze maar mooi verhuizen naar zo’n stad. Ik red me hier wel. Muizen en vogels genoeg. Poepen en piesen in een kattenbak. Ik ben toch niet gek.
Dinsdag 3 november 2015, Lhee Rotdag. Ik loop in mijn weiland kom ik een ander kat tegen. Het beest neemt me te grazen, zet zijn klauwen in mijn linkeroor. Pijn. Ik wil alleen maar slapen. God, wat heb ik een hekel aan katten.
Zaterdag 31 oktober 2015, Lhee De baas, de vrouw en ik hebben één ding gemeen. Alle drie zijn we vogelaars.
Donderdag 29 oktober 2015, Lhee De baas moet bladeren bij elkaar harken van de vrouw. Wordt i heel erg chagrijnig van. Ik word van dat harken van hem juist heel vrolijk.
Maandag 26 oktober 2015, Lhee Elke ochtend begin ik met yoga-oefeningen. Hier lig ik op mijn yoga-matje. Zo ontspannend.
Zaterdag 24 oktober 2015, Lhee Als ik bij de baas op schoot ga liggen, vindt hij het lullig om op te staan. Je zou kunnen zeggen dat ik hem zo gijzel. Woordgrapje. Gijs gijzelt. Vond ik wel leuk.
Woensdag 21 oktober 2015, Lhee Dit is mijn lievelingsweiland. Hier kan ik uren een beetje zitten mijmeren. Er zitten ook lekker veel muizen. Zie je me niet? Ik ben die witte stip.
Maandag 19 oktober 2015, Lhee Moet u op mijn oren letten. Ik imiteer nu een uil. Sprekend, hè?
Zondag 18 oktober 2015, Lhee Zondagavondcrash. Je kunt de klok er op gelijk zetten: elke zondag, na Lubach op zondag, crashen de vrouw en ik. Heerlijk.
Zaterdag 17 oktober 2015, Lhee Ik hoorde het de baas wel zeggen: ‘Kijk, nou ligt hij weer te slapen. Heeft hij de hele nacht al geslapen, ligt hij de hele ochtend ook nog te slapen.’ Ja? Nou? En? Toevallig is slapen mijn hobby. Ik zeg er toch ook niks van dat de baas dat stomme blog bijhoudt.
Donderdag 15 oktober 2015, Lhee Misschien zie je me helemaal niet zitten, maar ik zit er wel. Het is mijn slaapplekje op zolder. Ik kan me daar heerlijk terugtrekken. Ik zeg maar zo: alleen ben ik het gelukkigst.
Woensdag 14 oktober 2015, Lhee Elke ochtend even ochtendgymnastiek. Lekker werken aan mijn lichaam.
Maandag 12 oktober 2015, Lhee Boeken van de baas. Zo boring. Vind je het gek dat ik zoveel slaap.
Zondag 11 oktober 2015, Lhee Zie je me voor mijn etensbak zitten? Ik ben in hongerstaking. Ik had heerlijke nieuwe brokken, maar nu probeert het vrouwtje de oude brokken op te maken. Maar ik eet geen oude brokken. Ik wil die nieuwe brokken. Daarom weiger ik te eten. Als ze dat maar weet.
Zaterdag 10 oktober 2015, Lhee Kijk, dit is geluk. Samen met het vrouwtje op een bank in het herfstzonnetje zitten. Spinmomentje.
Vrijdag 9 oktober 2015, Lhee Om innerlijke rust te vinden, moet je afmaken waaraan je begonnen bent.
Donderdag 8 oktober 2015, Lhee Word ik vandaag opeens besprongen door het vrouwtje. Beweert ze de dat ik vlooien heb. Dan komt ze weer aanzetten met dat tubetje, gaat ze me besprenkelen, stink ik weer een uur in de wind. Vlooien? Hoe komt ze erbij.
Woensdag 7 oktober 2015, Lhee Laat ik eerlijk zijn. Kinderen? Ik vind er helemaal niets aan. Lastpakken zijn het.
Maandag 5 oktober 2015, Lhee Ff 2 foto’s, hoor. De baas heeft nieuwe brokken gekocht. Bevallen prima. Geen klagen. Ik schrok alleen toen ik de tekst op de zak las: ‘Voor levenslustige senioren’. Krijg nou wat. Dat die baas 60 is, wil niet zeggen dat ik 60 ben. Ik ben verdomme nog maar 12. Moet ik ouwe lullen eten vreten.
Zaterdag 3 oktober 2015, Lhee Ik wil ook een Censor.
Vrijdag 2 oktober 2015, Lhee Spreek niet – alleen als het iets toevoegt aan de stilte.
Donderdag 1 oktober 2015, Lhee Ja, ik weet ook wel dat ik aan een ochtendhumeur lijd. Zeker als mijn baas me er ’s ochtends uitgooit omdat hij vindt dat ik te lang binnen ben geweest en denkt dat ik moet poepen. Ik vind het dan heerlijk om depressief naar een muur te staren. Gaat hij me ook nog fotograferen. Laat me met rust, man.
Woensdag 30 september 2015, Lhee Het liefst lig ik ’s avonds op de vrouw. Maar de vrouw ligt er nu zo raar bij dat ik niet eens op haar kan liggen. Daarom lig ik maar op de schoot van de baas. Maar die weet niet wat stilzitten is. Die man is zo onrustig. Hij wil nu ook dat ik een blog begin. Wat een gedoe.
Alle rechten voorbehouden © Gerard Tonen 2015