Dossiermoddergat.nl

gerardtonenblogt

 Journal d’images, 05/11/2024 –

De grijze dagen

Maandag 6 februari, Cadouin

Slapen in India

Zondag 4 februari, Cadouin

K(l)iekjes dag

Maandag 29 januari, Cadouin

 

Vandaag is het kliekjes dag. Maar niet zomaar, het zijn wat lukraak probeersels van een nieuw fototoestel dat ik heb gekocht, de Canon Eos R8, een systeemcamera. Dus ik hoef voortaan niet meer met een zware Canon te sjouwen. Deed ik trouwens steeds minder, want de foto’s van de afgelopen tijd zijn eigenlijk allemaal gefotografeerd met Fujifilm X100v met een vaste 35 mm erop. Het voordeel van mijn Canon, nu kan ik ook weer mijn zoomlenzen van Canon gebruiken. Overigens heb ik bij die R8 ook een 35 mm gekocht. Voor straatfotografie gebruik ik eigenlijk altijd een 35 mm lens. Ander voordeel van de R8, het is een fullframe camera, dus ik kan nu meer croppen. Voor wie niet weet wat dat is, zoek maar even op. Dit alles voor de liefhebber. Vreemd eigenlijk dat ik het zo weinig over fotografie heb, terwijl dit blog toch barst van de foto’s. Hieronder snapshots uit het dagelijks leven om mij  de camera een beetje eigen te maken. Het eerste gevoel bij deze kennismaking, het is een lekker ding die R8.

Eerste foto met de nieuwe camera. Dankbaar onderwerp.

Regelmatig doel van een wandeling, Poquelin in Molières. Maar heel vaak, nu ook, is het café nog niet open. Dan maken we gewoon gebruik van het terras om wat te rusten.

Over wandelen gesproken, hier zijn we bezig met zo’n wandeling. De communicatie met de buitenwereld gaat dan gewoon door.

De censor at work.

Zoekplaatje. Zoek de hond.

Wasdroger

Vrijdag 26 januari, Cadouin

Zo fijn dat onze wasdroger het weer doet.

Lucky me

Vrijdag 26 januari, Cadouin

Street life

Vrijdag 6 januari, Cadouin

 

alle rechten voorbehouden © gerard tonen 2024