Dossiermoddergat.nl

gerardtonenblogt

Kiek 7

Zaterdag 20 augustus, Lhee
Wyb heeft een nieuwe hobby, het vangen van Pokémons. Als ze op de fiets zit, in de auto of door het bos loopt, ze heeft haar telefoon in de aanslag om Pokémons te doden. Die Pokémons duiken op de meest vreemde plekken op. De eerste die Wyb te pakken kreeg, zat op mijn hoofd terwijl ik in bad zat. Zeer irritante wezens, die Pokémons.

Donderdag 18 augustus 2016, Lhee

Woensdag 17 augustus 2016, Lhee
Gezellig, Anne en Amresh op bezoek.

Vrijdag 12 augustus, Lhee
Gisteren nieuw fototoestel en lens gekocht. Vandaag wat experimenteren met de mogelijkheden en kom zo wat rare filters tegen. Boven een aquarel à la David Hockney, onder een zwart/wit foto à la jaren zeventig.

Woensdag 10 augustus, Hongkong
Alles wordt in gereedheid gebracht om ons van Hongkong naar Schiphol te brengen.

Donderdag 14 juli 2016, Lhee
Klassieke vrouw.

Zondag 10 juli 2016, Lhee
Regelmatig lopen de curatoren van het Wyb Archief door de collectie. Overbodige stukken worden dan meestal aan de nichtjes geschonken. Vervolgens vindt een vlootschouw plaats van de geschonken stukken. Vandaag idem dito.

Vrijdag 8 juli 2016, Lhee
Wyb vindt in een berm een hond waarvan een voorpoot en een achterpoot, net als bij een olifant, aan elkaar zitten met een ketting. Door de metalen ring zit op de voorpoot een gemene wond.
Hier op de foto belt Wyb met de dierenambulance die even later de hond ophaalt. Er is aangifte tegen de eigenaar gedaan vanwege dierenmishandeling. De eigenaar heeft zich trouwens nog niet gemeld. Mocht hij zich melden, dan krijgt hij de hond niet meer mee. De hond gaat nu naar een asiel om op een nieuwe baas te wachten. Die zal hij vast krijgen. Leuke hond.

Zondag 3 juli 2016, Schevingen
Malu voor het Circustheater in Scheveningen op weg naar The Beauty and the Beast.

Zondag 3 juli 2016, Scheveningen
Kunst bekijken met Malu.

Woensdag 23 juni 2016, Lhee
Heien in de jungle van Drenthe.

Dinsdag 21 juni 2016, Dokkumer Nieuwe Zijlen
Ligt daar zomaar bij de sluizen van Dokkumer Nieuwe Zijlen de Wierummer aak die tien jaar geleden in Moddergat is gemaakt.

Zondag 19 juni 2016, Moddergat
Het hoofdkantoor van Dossiermoddergat vanaf de dijk gezien.

Vrijdag 17 juni 2016, Moddergat
Wyb heeft een nieuw fototoestel

Donderdag 16 juni 2016, Veenhuizen
Gisteren naar de eerste try-out van Het Pauperparadijs geweest, een locatievoorstelling in Veenhuizen, gebaseerd op het gelijknamige boek van Suzanna Jansen. Tip: koop snel kaartjes voordat het te laat is. Er zijn inmiddels al 28.000 kaarten verkocht en elk dag gaan er nu zo’n 1000 de deur uit. Het is uitverkocht voordat je het weet.

Zondag 12 juni 2016, Lhee

Dinsdag 7 juni 2016, Lhee
Eergisteren schreef ik dat de buurman zijn weiland aan het maaien was en dat het gras zo heerlijk rook. Vandaag was hij het gras aan het binden. Op een gegeven moment stonden zijn honden bij zo’n grasbaal te snuffelen. Bleek er een reekalfje in te zitten. Kalfjes krijgen van hun moeder de nadrukkelijke instructie altijd te blijven zitten, wat er ook gebeurt. Bij het maaien en husselen van het gras blijkt dat vaak desastreus te zijn. In dit geval was de buurman nog door het gras gelopen om te kijken of er reekalfjes in het gras lagen. Helaas. Zijn kopje leek uit de hooibaal te groeien.

Zondag 5 juni 2016, Lhee
Drama. Gisteren zette ik een ontwapende foto op Dossiermoddergat van twee vogeltjes in een nestkastje die klagelijk om eten riepen. Vanochtend vond Wyb een van de vogeltjes dood in het natte gras.

Maandag 30 mei 2016, Lhee
Geen idee of Wyb ooit een plaat gaat maken. Ik denk het niet, geen idee welk instrument ze zal gaan bespelen. Maar mocht het er ooit van komen, dan heeft ze in ieder geval al wel een foto voor de hoes. En een titel: My Room, My View.

Zondag 29 mei, Nes, Ameland
Malu, 6 jaar.

Joris: ‘Maar ik ben toch ook een beetje jarig?’
‘Ja, hoor. Jij bent ook een beetje jarig.’

Vrijdag 27 mei 2016, Meppel
Op bezoek bij Willem en Mieke. We kopen ons tweede schilderij van Willem en nemen er voor volgend jaar een in optie. Op de foto de schilder Willem Kooijman met schilderij.

Zaterdag 14 mei 2016, Middelstum
Toen ik in 1983 in Groningen ging wonen, zag het Groninger platteland in deze tijd geel van het koolzaad. Nu komen we slechts twee akkers met koolzaad tegen, goed om de herinnering levendig te houden.

Zaterdag 14 mei, Elektra

Donderdag 5 mei, Nes, Ameland

Malu

Joris

Woensdag 4 mei 2016, Lhee

 

Tot vandaag hadden Wyb en ik geen klok in huis. Waarom zou je als je altijd een smartphone binnen handbereik hebt. Neemt niet weg dat we sinds vandaag twee klokken in huis hebben.
Vanmiddag kwam Erik even een kop koffie drinken en hij had een klok bij zich. Het aardige van de klok is dat er vogels op staan en op elk uur hoor je het geluid van een andere vogel. Mooi ding. Educatief ding ook.
“Heb je die andere niet gezien?” vraagt Erik. Ik weet niet wat hij bedoelt. Dan legt hij uit dat hij vorige zomer eenzelfde soort klok in ons houthok heeft opgehangen. Hij wilde een grap met ons uithalen. Als we dan buiten zaten, zouden we steeds een vogel in het houthok horen roepen. Ik moet hem teleurstellen, we hebben geen vogel horen roepen en we hebben nooit een klok in het houthok zien hangen. Erik vraagt zich af waar het ding dan gebleven is. Samen gaan we opzoek.
Het blijkt dat de klok met spijker en al achter een hoop hout is gevallen. Erik vist de klok de voorschijn, die het, ondanks zijn overwintering, nog prima blijkt te doen. Zodoende hebben Wyb en ik twee klokken in huis. Nu pas blijkt dat we best een klok hebben gemist.

Alle rechten voorbehouden © Gerard Tonen 2016